Blue Foundation

Om mig

Josefine Olsson heter jag som är innehavare av kennel Blue Foundation..

Jag bor med min dotter Ellen, sambo Tomas och min bedlingtonterrier Freja samt hans Karelska björnhundar Kira och Miska i Östra Falmark, strax utanför Skellefteå.

Jag har växt upp med hundar och då främst bedlingtonterrier då min mamma skaffade sin första bedlington när hon var ca 15 år. Han hette "Blue" Fåröstugans Little Blue och levde dock bara de första åren av mitt liv.

Efter det, under tiden jag växte upp hade vi två bedlingtons- "Trippla" Kamahara's Night In Gale & "Lillebror" Kamahara's I'Ll Never Let You Go.. 

Vi var utan hund ett tag och jag blev sugen på att skaffa en hund så var bedlingtonterriern den enda som gällde för mig. 2007 köpte jag min första egna hund nämligen Dobby "Delta Blue Bearded Bandit" och efter det blev jag helt tagen av rasen och inom några år så skaffade jag Albus och Luna också. Tyvärr blev det lite rubbningar i rangen då Luna hamnade i könsmognad och ett otroligt svårt val gjorde så att jag lät Dobby flytta till en familj i Kiruna där han idag lever och stormtrivs!

Hundarna är min passion och hobby och en bedlington passar det flesta som ras då dem är allsidiga och kan aktiveras på en rad olika sätt- agility, viltspår, lydnad, utställning och ja-you name it.

Utställning är dock det jag gillar mest, där samlas vi likasinnande och umgås, pratar hund, får tips och råd och har kul med våra hundar i ringen. Det var också där jag kom på att uppfödning är något jag vill hålla på med därför man börjar fundera kring hur man skulle kunna avla för att få fram en ännu exteriört finare hund.

För mig är dock inte det exteriöra allt, det är bara en bonus. Jag vill avla fram en familjehund som är arbetsvillig på "plan", lugn och stillsam inne och ens bästa vän i många år framöver.

Jag vill ha en liten kennel i hemmamiljö och jag vill kunna ha kontakt med alla mina valpköpare då dem alla är viktiga för mig. 

Vill ni veta mer om rasen rekommenderar jag den officiella rasklubben- www.skbk.se

 

 

 

bild

Josefine Olsson

Kontakta mig på

070-6781547

el.

Jozie28@hotmail.com